Adventsproject Kindernevendienst

Adventsproject Kindernevendienst
Met kerst vieren we een wonder. De herders bij Bethlehem waren de eersten die het zagen: het werd licht in de nacht. Wat doen wij met dat licht? Hebben we er oog voor en delen we het met andere mensen? Het thema van het adventsproject van dit jaar is: Geef licht! In het projectlied zingen we: Je krijgt het gratis, maar niet voor niets. Wij krijgen het licht om door te geven.

Geef licht!

We lezen in deze periode het boek Micha. Hij was een profeet die de mensen van Jeruzalem een spiegel voorhield. Bij deze verhalen is een serie posters gemaakt waarop steeds een kerkraam te zien is. Het mooie van een kerkraam is dat je er twee dingen op ziet: de schildering én het licht dat erdoor komt. Zo is het met Bijbelverhalen ook. We horen wat er gebeurt en zien daardoorheen het licht van Gods liefde schijnen.

De verwerkingen van de kinderen hebben ook steeds met het thema ‘Geef licht!’ te maken. In de kerkzaal worden kistjes opgestapeld in de vorm van een kerstboom. In deze kistjes zullen de verwerkingen per zondag worden uitgestald. Natuurlijk wordt elke adventszondag begonnen met het aansteken van de adventskaars en het door een kind opzeggen van het bijbehorende versje.

Allen een inspirerende adventstijd en een mooie kerst toegewenst.
 
1e Advent 1-dec Micha 2 Wie maakt het licht?
2e Advent 8-dec Micha 4: 1-8 Een stralende dag
3e Advent 15-dec Micha 6:1-8 Hoe maak je het goed?
4e Advent 22-dec Micha 7: 1-7, 18-20 of
Matteüs 1: 18-25
Het wordt weer licht
Kerst 25-dec Lucas 2: 1-20 Geef licht!
terug