Creamiddag (6 - 12 jaar) Creamiddag (6 - 12 jaar)Voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar wordt 2 tot 3 keer per jaar een creatieve middag georganiseerd.
Een hele woensdagmiddag lang van 14.00 tot 16.00 uur creatieve activiteiten met bijvoorbeeld knutselen, drama, zingen, schminken, poppenkast, dansen, timmeren, figuurzagen rondom een bijbels thema of Bijbelverhaal.

De Prins Willem van Oranjeschool - Leeuwenlaan 29 -  wordt voor die gelegenheid omgebouwd tot een centrum waar kinderen op allerlei manieren bezig kunnen zijn rond een bijbels thema. De kinderen lopen zelfstandig met vriendjes/vriendinnetjes of broertjes/zusjes van de ene workshop naar de andere activiteit. Vandaar dat de minimumleeftijd 6 jaar is.
 

 

Aansprekende thema’s

Aan de hand van de schriftlezing of het thema van de zondag na de creamiddag wordt in overleg met de predikant het thema van de creamiddag bepaald. De voorbereidingsgroep gaat hierover brainstormen en komt met een aantal creatieve invullingen erbij. De ideeën worden rondgestuurd naar de vrijwilligers uit de kerk. Zij kiezen hier een idee uit of verzinnen zelf iets. De mensen die een workshop gaan doen op de creamiddag (meestal 2 per workshop) bereiden dit zelf voor. Ze maken voorbeelden, kopen het benodigde materiaal (maximaal € 10,- per workshop of meer in overleg) als dit in de kast van de creamiddag niet aanwezig is en zetten op de middag alles voor hun workshop klaar, begeleiden de kinderen bij de workshop en ruimen na afloop hun tafel en spullen weer op.

 

 

Hoe weet je wanneer het is?

De jeugd wordt via de kerkbladen, de nieuwsbrief, de website en flyertjes op de protestantse scholen in Terneuzen attent gemaakt op de middag. Op de flyer staan de namen en telefoonnummers van de contactpersonen op de scholen (De Stelle Juf: Sonja Schutte; Prins Willem van Oranje: Juf Kobi Heeringa of Juf Wiepie Verpoorte; De Hille: Ella Hartman; De Oude Vaart: Juf Marijke Drost en De Parel: Juf Danielle de Doelder) waar de vrijdag voor de creamiddag een kaart voor deze middag in de voorverkoop te koop is. Er is 'maar' plaats voor maximaal 140 kinderen. Het aantal kinderen is afhankelijk van het aantal vrijwilligers en dus van het aantal workshops, dat gegeven kan worden. We rekenen op ongeveer 10 kinderen per workshop. De kaarten kosten € 1,50 per stuk in de voorverkoop en € 2,- aan de deur (incl. wat te drinken en wat lekkers).

In één van de diensten op de zondag na de middag komen de activiteiten van de creamiddag terug.


 

Helpende handen

Voor de creamiddag kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Als je denkt, ik wil ook wel eens een middag creatief los gaan, dat kan. We hebben altijd helpende handen nodig. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
‘Leuk, gezellig, goede sfeer en enthousiaste kinderen’ zijn woorden uit de enquête van de vrijwilligers die vaak genoemd worden.


Het crea-team

Dicky van der Waal van Dijk 0115-618451
Elles Verhelst  0115-431447
Addy Molewijk 06-5143 8697
Angelique Legters 0115-622252
 
 

terug