In Christ United overtuigt met soort musical over geloof, verlossing en dankbaarheid. In Christ United overtuigt met soort musical over geloof, verlossing en dankbaarheid.Het was een happening! Die muzikale Jeugddienst. De muziek! Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar zoals zij het spelen, zo hoort het uitgevoerd teworden! In Christ United staat musicerend, zingend, swingend met gevoel hun geloof uit te dragen. Daarmee overtuigen ze.
 
De setting van een kerkzaal, onder de noemer van Jeugddienst doet de band eigenlijk te kort.
 
Om 8 uur installeren de bandleden hun instrumenten en apparatuur. Een soundcheck. Er wordt ingespeeld. Er wordt afgesteld zo dat muziek en zang dadelijk de ruimte perfect zal vullen. Kerkbezoekers stromen binnen. Berichten die via Whats’app, Facebook, kerkbladen en in de bus op weg naar de EO-jongerendag zijn gecommuniceerd worden hiermee beantwoord. Zo zien we verschillende mensen uit andere gemeenten tot aan Middelburg toe. De jongen, die met zijn skateboard binnenkwam, vond ik de origineelste kerkganger.

‘Het kwam enorm binnen!’ schreef iemand in ons gastenboek.


Vanaf hun eerste noot is het niveau duidelijk. Toch moet de zaal dan nog gewonnen worden. Ik denk dat dat met de ruimte en de setting te maken heeft. In een theater, in een poptempel zou je makkelijker los gaan en mee swingen. Ik voel mij wat geremd om een arm in de lucht te gooien. In deze kerkzaal heb je daar niet zo’n behoefte aan. De Goede Herderkerk vult zich ook altijd vanaf de achterste rijen op, waardoor de kloof tot de band wat groter is. (Iets om mee te nemen in de verbouwing ;-) )
 
Wij zijn een kerk waarin gevoel meespeelt in het geloof, maar dat uiten we niet zo. Dat is trouwens helemaal niet erg. Alleen is dat bij zo’n dienst - met muziek die oproept tot beweging - extra opvallend. Past het wel bij onze gemeente, vraag ik mij voorzichtig af? Toch wel, blijkt later. Gaandeweg wordt er meer meegezongen en komt er meer beweging in. Dat kan niet anders met zo’n uitnodigende performance!

 In Christ United brengt met Can’t Stop Your Love eigenlijk een gezongen kerkdienst. Een soort musical over geloof, verlossing en dankbaarheid. Zegen, liederen, gebeden en verkondiging gaan vloeiend in elkaar over.
 
Het Engelse en Nederlandse repertoire is toegankelijk. Schitterende zangstemmen. Mensen die uit het hart tot het hart zingen. De getuigenis van hun zoektocht naar geloof en wat het voor hen nu betekent is inspirerend. ‘Het kwam enorm binnen!’ schreef iemand in ons gastenboek.
Hoe donker de nacht ook is of wat ik ook probeer te verbergen, U blijft van mij houden, Uw liefde is niet te stoppen.
 
Het was duidelijk geen dienst als anderen. Ik schreef het al in de aankondiging: Als gemeente die zoekt naar veelkleurige manieren om het evangelie eigentijds vorm te geven hoort deze kleur er zeker bij! De opkomst en de enthousiaste reacties bewijzen dat! In Christ United bracht nieuwe kleur in ons geloof.
 
Communicatie Jeugddienstcommissie
Cornelis Rot

terug