Diaconie deed extra Paasgift aan voedselbank.

Diaconie deed extra Paasgift aan voedselbank.

De 40-dagentijd ligt achter ons. Het thema onvoorwaardelijke liefde heeft ook de diaconie beroerd. Onvoorwaardelijk is dat wij zonder beperking onze liefde geven en dat is zeker voor de diaconie een van de belangrijkste taken.

Liefde is de rode lijn hier, het kloppend hart van het diaconale leven. Zonder naastenliefde zal de wereld verzinken in een poel van afgunst, vastlopen in een klimaat van haat en zelfzucht. In het Griekse Nieuwe testament komt ivm diaconaal werk het woord LEITOURGEIN voor, hetgeen betekent vrijwillig werken voor het algemeen (volks)belang.

Steun die indirect van u komt

Dat wij dit belang dienen is ook terug te vinden in onze hulp aan de Voedselbank. Sinds 5 jaar hebben wij een samenwerking met andere diaconien en geven wij financiele ondersteuning waardoor elke week vele pakketten gemaakt kunnen worden en uitgedeeld. Steun die natuurlijk ook indirect van u komt als gemeentelid, door uw bijdrage aan de diaconie.

Om het Paasfeest wat extra kleur te geven aan mensen die dagelijks te maken hebben met zorgen in hun leven, heeft de diaconie besloten om een extra gift te geven. Mede daardoor kon er de afgelopen week wat extra’s in de pakketten meegegeven worden. Hierdoor laten wij onze onvoorwaardelijke liefde blijken, ook voor mensen buiten de kerk.

terug