Nieuws om door te geven van het Nederlands Bijbelgenootschap

Nieuws om door te geven van het Nederlands Bijbelgenootschap

Bijbelverkoop in China aan banden
De Chinese regering haalt sinds kort de touwtjes strakker aan door oude regels nieuw leven in te blazen. Volgens die regels mogen webshops geen bijbels verkopen, en dat geldt ook voor niet aan een kerk verbonden boekwinkels.
Daniel Loh doet een beroep op christenen in andere landen om de Chinese kerken te steunen bij de verkoop en verspreiding van bijbels. Ook roept hij namens de Chinese kerken op tot gebed voor de christenen en de bijbelverspreiding in China.
 

NBG en Huis van Belle maken Bijbel voor tienermeiden

Veel christelijke tienermeiden willen graag elke dag bijbellezen, maar vaak lukt dat niet: ze vinden de Bijbel ingewikkeld en ze hebben het druk. Dat blijkt uit een enquête van Huis van Belle. Op 18 mei verschijnt de ‘Belle Bijbel’, een gezamenlijke uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en Huis van Belle.
De ‘Belle Bijbel’ is de complete Bijbel in Gewone Taal met 100 themapagina’s in kleur.
Prijs: € 29,50. Vanaf 18 mei verkrijgbaar in de boekhandel en in de Bijbelwebshop van het NBG.
 

Masterclasses revisie Nieuwe Bijbelvertaling

In de periode april t/m juni houdt het Nederlands Bijbelgenootschap op diverse plaatsen in Nederland een masterclass over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. De masterclasses worden geleid door vertalers Jaap van Dorp of Matthijs de Jong.
De masterclasses zijn bedoeld voor predikanten, kerkelijke werkers en anderen die beroepsmatig veel met de Bijbel bezig zijn. Voor de masterclasses die plaatsvinden vanaf 28 mei kan men zich aanmelden via de website van het Nederlands Bijbelgenootschap: https://www.bijbelgenootschap.nl/masterclass/
 

Groen perspectief op de Bijbel

Onlangs verscheen bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) het boek Maak je bijbel groen. Samen met een workshop en een bijbelleesplan geeft dit boek zicht op wat de Bijbel te zeggen heeft over duurzaamheid.
Gekoppeld aan het boek verschijnt  binnenkort ook de toolkit Op groene voet. Daarin zit onder meer een handleiding met twee formats voor een groene wandeling en workshop.
Maak je bijbel groen is voor € 16,95 verkrijgbaar in de boekhandel en via de Bijbelwebshop van het NBG.  Meer informatie over de toolkit met wandeling en workshop is te vinden via debijbel.nl/opgroenevoet.
 

terug