Vurig!

Vurig!

De oefening stond gisteren in het thema van werken met ademlucht. We mochten hiervoor gebruik maken van de goedeherder kerk aan de koninginnelaan 4 in Terneuzen. Een prachtig pand met tal van mogelijkheden voor prachtige oefeningen. Hier was door de oefenleiding goed gebruik van gemaakt. We vertrokken met de melding : p1 automatisch brandalarm. Aanrijdend kregen we nader bericht dat iemand brand gezien zou hebben door een raam van de kerk. Besloten werd om ook een 2e brandweerwagen op te roepen en een ovd.
Ter plaatse aangekomen kregen we van de toegesnelde sleutelhouder te horen dat er onderhoudswerkzaamheden aan de cv installatie gedaan werden. Van deze monteur ontbrak ieder spoor, dus vermoedelijk zat deze nog in de kerk.

Wij hebben eerst een zoekactie gestart en hebben hierbij de 2 onderhouds mensen snel gevonden waarna we samen met de 2e auto de brand hebben geblust.

Om de mogelijkheden van dit mooie oefen object goed te benutten had de oefenleiding nog 3 korte oefeningen uitgezet zodat een ieder nog even de nodige verkenningstechnieken kon oefenen.

terug