Jeugddienst vol wonderen

Jeugddienst vol wonderen

Een record aantal complimenten ontvingen de jongeren van LEVEL14 voor de afgelopen Jeugddienst. Dat was een wonder! Het ging dan ook over wonderen.

Terugblik op de jeugddienst van 17 februari

Eindelijk had hij een goede reden om zijn oude blokkendoos naar de kerk mee te nemen. wink

De gelegenheidsband was geweldig! Er zit een hoop talent in de gemeente. Fijn om met hen samen te zingen.
Huub was ook weer lekker interactief. Met vragen aan jongeren en ouderen. Eindelijk had hij een goede reden gevonden zijn oude blokkendoos naar de kerk mee te nemen. Volgens mij speelt hij er thuis ook nog regelmatig mee. Dat bewees zijn bekwaam gebouwde toren. Je bent immers nooit te oud om te bouwen.
Hij genoot zichtbaar van de piano-improvisatie na het gesprek met de kinderen. Hij begon er zelf over, dat wel, maar dat het opgepakt wordt, was verrassend. Ik heb nog nooit ‘Ik zag 2 beren broodjes smeren’ in een kerkdienst horen spelen. Zeg het maar als ik overdrijf, maar misschien is ook dat een wonder, boven wonder. ;) En dat zo’n drummer gewoon naadloos aansluit bij het pianospel.

Mooi is de voorbereiding van de Jeugddienst telkens weer. Jongeren van LEVEL12 nu. Het thema Wonderen kwam snel naar voren in de groep. Je leest erover in de bijbel. Maar is het nog wel van deze tijd? Bestaat het nog? Wat moet je ermee?

Dat briljante idee smiley blijkt achteraf het hoogtepunt van de dienst!


Inspiratie wordt gezocht in bijbelverhalen. Wonderen genoeg! Inspiratie wordt gevonden in muziek. YouTube is een bron.

Ideeën worden geboren. Kunnen we gemeenteleden niet vragen om iets te vertellen? Hebben zij ervaringen met wonderen? Zouden ze daarvan willen delen? Als we dat nu eens filmen en vertonen tijdens de dienst?

Dat briljante idee blijkt achteraf het hoogtepunt van de dienst! Daar gaat het over bij de koffie. Dit treft mensen. Wat is het mooi om verhalen te horen van je eigen gemeenteleden. Wat zij in hun leven als een wonder hebben ervaren. Het gaat dan over gebeurtenissen rond ziekte en sterven. Maar ook over wat hen raakt tijdens een bijeenkomst. Een geboorte. Wonderen eigenlijk. We noemen ze vaak niet zo. Maar het gebeurt. Het verandert je inzicht soms. Het bevestigt je geloof.

heart Bedankt dat je ons een blik gunde in je ziel. heart

We willen alle mensen die aan deze korte interviews hebben meegedaan bedanken. Bedankt dat je ons een blik gunde in je ziel. Dat je het durfde delen. Dat zouden we meer moeten doen.
Het filmpje delen we niet op het YouTube-kanaal van de kerk. Te persoonlijk. Het was voor dat moment.

Jongeren die de Jeugddienst voorbereiden, die hun gang mogen gaan, geven een nieuwe draai aan een kerkdienst. Ze vullen anders in. Komen net van de andere kant. Hebben respect voor de ander. Zijn nieuwsgierig. Delen en laten delen. Mogen we trots op zijn!
Om het maar weer geen wonder te noemen. Want mijn verhaal dreigt anders wel heel saai te worden. ;)

Cornelis Rot
Communicatie Jeugddienstcommissie

terug