Doopouderproject Doopouderproject

Na de doop: geloofsopvoeding!

Doopouderproject is een initiatief van 3 gemeenten: Protestantse gemeente Terneuzen, Zaamslag en Axel. Na het dopen van een mooie zoon of dochter begint de geloofsopvoeding. Je belooft bij de doop je kind een christelijke opvoeding te geven en een voorbeeld te zijn. Maar: hoe pak je dat aan?

"Deze avonden reserveren wij echt om samen actief over geloofsopvoeding bezig te zijn. Zo schuiven we het onderwerp niet meer vooruit. Dat dreigt anders te gebeuren in de hectiek van ons gezin."

Praktische vragen kunnen boven komen borrelen: welke kinderbijbel kiezen we - wat is er eigenlijk allemaal - hoe doen we het met het avondmaal, hoe leg je het paasverhaal uit? 
Het is goed om het als ouders daarover te hebben. Je leert elkaar ook op dit vlak beter te kennen zodat je samen keuzes kunt maken. In het doopouderproject is ook ruimte ervaringen te delen met andere ouders. Je doet ideeen aan elkaar op om het ook zo of juist niet zo te doen. Door na te denken over geloofsopvoeding, ga je ook weer opnieuw kijken naar je eigen geloof. Waarom geloof ik? Wat vind ik zelf en wat vinden wij samen eigenlijk? Wat brengt het me? En: Wat zijn de waarden die ik wil overdragen? Daarmee levert het jezelf ook een stukje geloofsverdieping op.

Sluit je zeker aan wanneer je jonge kinderen hebt. Ook als je als ouder alleen de geloofsopvoeding op je hebt genomen ben je natuurlijk welkom!
 
Tijdens het doopproject praten ouders over opvoeding en relatie. Prikkelende vragen zetten aan tot diepe gesprekken. Bijvoorbeeld dit fragment uit RTL Late Night waar het gaat over het Belgische idee van Nationale Datedag. Bekijk hier het fragment. 

Doopouderproject wordt mede georganiseerd door


Onze contactgegevens: Leontien Slabbekoorn-de Muijnck, namens PG Terneuzen: 06-20804451 terneuzenjop@gmail.com; ds. Gerard de Lang, namens PG Zaamslag: 0115-850660 gdelang@solcon.nl, Marc Veenhoven, namens PG Axel: 06-22372740 veenhoven@zeelandnet.nl

terug