do 19 april 2018

Filmavond

Locatie: 
 Goede Herderkerk
Tijdstip: 
 19.30  - 21.30
Prijs: 
 2.50

De Franse filmkomedie ‘La Famille Bélier’ uit 2014, regie Éric Lartigau.

De familie Bélier heeft een familiale boerderij en de zestienjarige Paula is de onmisbare tolk voor haar dove ouders en broer. Haar muziekleraar ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen, waarna Paula beslist om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd. Die beslissing betekent echter dat ze haar familie moet verlaten om haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te zetten.

In de bijbelse verhalen is nogal eens sprake van het nemen van afscheid en het gaan van nieuwe wegen. Denkt u aan Abraham, de vader van alle gelovigen, maar ook aan de leerlingen die Jezus gaan volgen. Over hoe ingewikkeld dat is en hoezeer mensen verbonden zijn met hun verleden en hun verantwoordelijkheid voor anderen, gaat het in de bijbel wat minder. Deze film verkent, op vrolijke wijze, dit terrein. Hoe laat je mensen gaan? Heel concreet: hoe staan volwassenen toe dat kinderen hun eigen weg zoeken? Dat is toch eigenlijk ook weer heel bijbels'.

Waar:             Zaal 2 in de Goede Herderkerk, Koninginnelaan 4, Terneuzen
 
Tijd:               19.30-21.30 uur
 
Voor:                         Alle secties van de Prot. Gemeente de Ontmoeting in Terneuzen én belangstellenden, buren en vrienden, kortom voor iedereen!
 
Doel:              Genieten van de mooie film en elkaar ontmoeten en samen praten over het onderwerp ‘ loslaten’ .
Vanuit ZWO perspectief: Kunnen we door het geven van hulp aan allerlei projecten, ook leren om de mensen die we hulp geven los te laten, hun eigen weg te laten kiezen en te gaan? Is dat wat bewustwording ons ook leert wanneer we vanuit de zuidelijke kerken leren van elkaar? Staan we dat ook toe hier in het Noorden?
 
Kosten:         2,50 euro (of meer mag ook) ten bate van Kerk in Actie
Opgave:        Via de mail eacsmeets@zeelandnet.nl ,  loesgoossen@gmail.com,
                        telefonisch of via de pan van kerk en keuken in de GHK.
 
Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd. Graag ontmoeten we u en jullie op 19 april a.s., tot dan!

terug