Kindernevendienst advent en kerst 2020 Kindernevendienst advent en kerst 2020
Kindernevendienst advent en kerst 2020

Bij de kindernevendienst gaan we dit jaar tijdens de adventzondagen en 1e kerstdag vanaf 9.15u ongeveer twintig tot dertig minuten met de kinderen zoomen.
Je kunt rond 9.10 uur inloggen via zoom.us, join a meeting (rechtsboven)

Meeting ID;  717 585 1336
Geef je eigen naam op, zodat we weten wie we binnen laten.
Passcode:  0NZPpL (de eerste is een nul, het paswoord is hoofdletter gevoelig).

We gaan naar de verhalen uit het Lucas evangelie luisteren met als inspiratiebron de jeugdbijbel.

Zo zal op de 1e adventszondag ‘de aankondiging van de geboorte van Johannes’ verteld worden. Zacharias kan niet meer praten. We gaan kijken en uitproberen hoe je iets aan iemand duidelijk kan maken, zonder dat je kunt spreken.

Op 2e adventszondag  ‘de baby van Zacharias krijgt een naam’. We gaan het over namen en hun betekenis hebben en over geboortekaartjes.

Op 3e adventszondag ‘Maria heeft groot nieuws’ dit verteld ze aan Jozef. We horen zijn reactie hierop en dat van de mensen om hen heen. Maria en Jozef worden uitgelachen. Hebben de kinderen hier ook ervaring mee, en hoe ga je hiermee om?
Gelukkig vind God ons precies goed, hij vindt jou een superster.

Op 4e adventszondag hebben Jozef en Maria ‘een onverwachte reis’ moeten maken en nu ziet Jozef het niet meer zitten, thuis heeft hij de babykamer helemaal klaar, wat wil je als je timmerman bent! Maar nu, ver van huis hebben ze niets.
Het leven gaat niet altijd zoals wij zelf plannen. Maar God gaat wel altijd met ons mee, waar we ook naar toe gaan en wat er ook gebeurt.

Kerst het is zover ‘het geluk van Jozef en Maria’. Jezus is geboren en de herders komen op bezoek en zij vertellen het verhaal door en door en door…… zo vaak en zolang totdat wij het in 2020 ook in onze kerk horen!
 
terug