Nieuws NBG Nieuws NBG

1. Nieuw bijbelspel: Rondje Bijbel

Net Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) lanceert binnenkort een gloednieuw spel: Rondje Bijbel. Dit spel, waarin wielrennen en Bijbel bij elkaar komen, daagt de spelers uit om de Bijbel op een nieuwe manier te ontdekken.
Meer informatie over het spel vindt u op debijbel.nl/rondjebijbel.

Het spel is vanaf juli’21 beschikbaar in de webshop van het NBG: shop.bijbelgenootschap.nl

2. Nooit meer een kleurplaat

Theoloog en pedagoog Maartien Hutter pleit in het boek Nooit meer een kleurplaat voor gelijkwaardige geloofscommunicatie met kinderen.Geen eenzijdige geloofsoverdracht, maar tweerichtingsverkeer. Dat is kindertheologie: je kind zelf actief laten ontdekken wat de Bijbel en geloof te zeggen hebben.’ Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) heeft het boek gelanceert op 1 juli met een webinar.

Het boek kost €19,95 en is verkrijgbaar bij het NBG en de boekhandel:
https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/nooit-meer-een-kleurplaat/

3. NBG-zomermagazine Dicht bij de bron

‘De Bijbel vraagt om nieuwsgierigheid en graafwerk’, zegt spreker en zangeres Jannica van Barneveld in Dicht bij de bron. Dit gratis magazine van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bevat zomerse inspiratie rondom de Bijbel, zoals een vakantieleesplan, vertaalverhalen en puzzels. Let op: zolang de voorraad strekt. 
Voor kinderen is er een laaggeprijsd zomerdoeboek.

Het zomermagazine aanvragen kan via: https://formulier.bijbelgenootschap.nl/dichtbijdebron

Het zomerdoeboek voor kinderen is te verkrijgen via onze webshop: https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/bijbelse-bestemmingen/

4. NBG-blogserie over karakter, gedrag en de Geest

‘Vrede begint bij mijzelf’, zegt de katholieke theoloog Frank Bosman in een blogserie over het werk van de heilige Geest die vandaag start bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Negen bijbelkenners – onder wie Nikolaas Sintobin, Kelly Keasberry en Andries Knevel – reflecteren op verschijnselen als angst, agressie en depressie die in de coronatijd naar boven kwamen.

De blog is te lezen via de site van debijbel.nl:
https://debijbel.nl/bericht/doe-eens-lief


 
terug