Verbeteringen KerkTV en audio-video installatie Goede Herderkerk Verbeteringen KerkTV en audio-video installatie Goede Herderkerk
Sinds 2013 zenden we onze kerkdiensten uit met beeld en geluid vanuit de Goede Herderkerk. Destijds was dit nog niet allemaal vanzelfsprekend. De afgelopen zeven jaren zijn de ontwikkelingen snel gegaan en is de apparatuur ook veel beter geworden. Zo is de huidige beeldkwaliteitsnorm HD-breedbeeld, iets wat in 2013 wel beschikbaar, maar toen nog erg duur was. Sinds de Corona crisis is het belang van onze KerkTV uitzendingen belangrijker geworden dan ooit ingeschat. Er wordt veel gekeken naar de uitzendingen door onze gemeenteleden en daarbuiten, op een gemiddelde zondag waren er altijd al 80 verbindingen en momenteel zijn dit er zelfs meer dan 250.
 
Het blijkt, door diverse technische storingen aan beeld en geluid, dat de audio- en video installaties in de Goede Herderkerk verouderd en aan vervanging toe zijn. Vorig jaar augustus ging de beamer stuk en is deze al vervangen door een breedbeeld beamer met het oog op de toekomst. Al geruime tijd merken we de beperkingen van de geluidsinstallatie en nu ervaren we dat deze ongeschikt is voor het huidige intensieve gebruik. De kerkenraad heeft daarom besloten om te investeren in een nieuwe audio- en video installatie waarbij we overstappen op breedbeeld KerkTV in HD kwaliteit en waarbij we het geluid en licht sterk verbeterd en vanaf de regietafel geregeld kan worden. Met deze installatie zijn we ook instaat om optredens van koren en bands beter in de uitzending en de kerk te brengen. Daarnaast is er voorzien in een werkende ringleiding voor slechthorenden.
 
De planning was dat de installatie eind juli geïnstalleerd gaat worden door Relisound. De afgelopen zeven jaar hebben we goede ervaringen opgedaan met dit bedrijf, uit Goes, die zijn deskundigheid en goede service diverse malen heeft getoond. De installatie zal geplaatst worden in een op maat gemaakte regietafel die aan de rechterkant van de zaal gesitueerd is. De eerste uitzending met de nieuwe installatie in HD kwaliteit was 26 juli. Wij hopen dat u het verschil heeft gemerkt! Half augustus zou ook het geluid moeten verbeteren...

 
Al deze veranderingen zorgen er voor dat het maken van de uitzendingen ingewikkelder maar interessanter worden. De regieploegleden krijgen hierdoor een uitbreiding van hun taken. De huidige regieploeg is erg enthousiast om met deze nieuwe installatie te gaan werken en willen dit graag delen met anderen.  Interesse? je kunt je vrijblijvend melden bij de regieploeg voor meer informatie (regieploeg@pgterneuzen.nl).

Ons team bestaat momenteel uit Christian Sijbinga, Hans Roos, Ronald Hermans, Evert-Jan van Opdorp, Bram Jansen, Cees Cosijn, Chris Boone, Naomi en John Oostdijk. Per dienst werk je met tweetallen en zo ben je ongeveer één maal per maand aan de beurt. Een technicus maakt en bediend te powerpoint presentatie en de andere technicus verzorgt het filmen en het geluid. 
 
Namens de regieploeg,
Christian en John
 
terug