Persbericht Diaconie - 12 april 2012 Persbericht Diaconie - 12 april 2012

PERSBERICHT

Iedere week een versproduct (groente/fruit) mee met de voedselbankpakketten

Terneuzen – in 2012 kwam de diaconie van de Protestantse gemeente te Terneuzen te weten dat er geen verse producten meer geschonken werden voor de voedselbankpakketten.


Er is toen contact gezocht met andere diaconieën in Zeeuws-Vlaanderen om hiervoor een oplossing te bedenken. De ZLTO (ANV) bleek hier ook al mee bezig.
De krachten zijn toen gebundeld en door samenwerking van de diaconieën,  ZLTO en “het Boertje” de Feijter in Terneuzen kan er nu iedere week een vers product mee met de voedselbankpakketten. Er worden per week in heel Zeeuws-Vlaanderen 280 pakketten uitgedeeld. De verwachting is echter gezien de economische situatie dat de vraag helaas zal stijgen. Niemand wil graag een beroep op de voedselbank doen, maar soms is men hier toch toe aangewezen door een samenloop van omstandigheden.
De kosten bedragen momenteel gemiddeld € 150 per week.
Om dit zo lang mogelijk te kunnen blijven verzorgen, zijn wij op zoek naar bedrijven en/of particulieren die willen sponseren.
U kunt eventuele giften overmaken naar rekeningnummer 36.23.53.557 tnv Diaconie Protestantse gemeente te Terneuzen ovv voedselbankproject.
 

Voor meer informatie: Kerkelijk bureau
__________________________________________________________________________________
Terneuzen, 12 april 2013
Voor meer informatie: Lian van Herk-Treels, Penningm. Diaconie Prot.gemeente te Terneuzen 0115-614418 of  Lian Treels

terug