Sport-en spelweek 2015 Sport-en spelweek 2015


 
De derde sport-en speelweek in Terneuzen. Een aantal kinderen vraagt op de eerste dag: “ komen de mensen met de blauwe shirtjes weer?”.
In de eerste meiweek, van 28 april tot en met 1 mei hebben we per dag twee keer een sport-en spelblok aangeboden. Het sportteam was ten opzichte van vorig jaar behoorlijk uitgedund, dat was wel spannend. Roeien met de riemen die er zijn. Wel hadden we iemand van Athtletes in Action in ons midden, Sijmen Reehoorn. Hij studeert theologie in Kampen, 19 jaar en wordt opgeleid tot @Leader binnen Athletes in Action en was een enorm goede aanvulling.
Vorig jaar was ik eens in Terneuzen gaan kijken, Ruben was zo enthousiast over dit project. De opkomst van de kinderen uit de wijk was goed; zo’n 60-80 kinderen per keer. Ook dit jaar waren er weer veel vrijwilligers die hielpen met de partytent opzetten, scheidsrechter spelen, koekjes bakken, spelletjes begeleiden en koken. En gelukkig ook een aantal mensen die voor ons hebben gebeden.
De knutseltent was weer een succes, Dicky en haar mensen hadden leuke creadingen en de nagellakstudio liep als een tierelier.
We startten de ochtend om 9.00 uur en begonnen met stille tijd, we lazen uit de brief van Paulus aan de gemeente in Efeze. Het gaf ons als team moed om in de wijk te zijn. Een wijk waar het recht van de sterkste geldt. Ofwel met je mond en als dat niet gaat met de vuist. Waar je af en toe een ontspannen praatje kan maken. Waar kinderen letterlijk schreeuwen om aandacht. Mij deed het pijn.
Een van de ochtenden lazen we over de wapenuitrusting van God, dat je die aan moet trekken. Omdat je strijdt, niet tegen mensen maar tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten (Ef.6:12). Je mag waarheid en gerechtigheid aantrekken en ook de bereidheid van het Evangelie. Je mag het schild van het geloof opnemen en de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest. Wat betekent dat nu in een wijk waarin, op het moment dat iemand iets van geloven laat zien of horen, er juist op dat moment een ruzie losbarst, iemand ineens de clown gaat uithangen en je “ weg”  bent met je verhaal of een complete groep gewoon “ even”  wegloopt en terugkomt als de spelletjes weer bezig zijn?
Wat betekent het geheel als je hier een keer per jaar bent? Wat heb je gezaaid en wat blijft er hangen? Het zijn wel vragen die blijven haken. Op donderdag kwamen er een aantal voetballers van Sporthelden. In november tijdens een jeugddienst vertelde Levi Risamasu van deze club zijn verhaal. Een zelfde soort opzet mèt een voetbalclinic was het idee achter de komst van deze mannen. De mannen schrokken van wat ze zagen en hoorden en waren eerder dan gedacht weer vertrokken.
 
 
De zeskamp liep goed, leuke spelletjes en alles goed geregeld. Ongeveer 120 mensen kwamen ’s avonds naar de barbecue en er waren ook een aantal vrijwilligers gekomen die ik had ontmoet tijdens de oudergesprekken. Dat is heel mooi! De sfeer was goed en het eten heerlijk.
Het weer zat mee, her en der bruine wangen. Als ik de week samen moet vatten in een paar worden: heel nodig om in de wijk te zijn, super teamspirit, hard werken, topsamenwerking met Aan-zet en Dorcas en een fantastische inzet van alle vrijwilligers.
Voor zover ik het nog niet had gedaan: hartelijk dank voor jullie onmisbare inzet en bijdrage.
 

terug