wo 29 mei 2019

Studieavond met Bert Fluit over “Jeruzalem”

Locatie: 
 Goede Herderkerk
Tijdstip: 
 20.00 uur

Studieavond door Bert Fluit, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem. 

Jeruzalem
Jeruzalem is een hot item in de media wereldwijd na de uitspraak van president Trump over de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Jeruzalem is het hart van de wereld en ook het brandpunt van de wereldgeschiedenis. De geschiedenis van de stad kenmerkt zich door oorlogen, verwoestingen en opbouw. De stad ging in zijn lange geschiedenis van meer dan 3000 jaar van de ene overheerser naar de andere. Jeruzalem is de stad waar de eerste en tweede Joodse tempels stonden en de stad waar de Here Jezus gekruisigd is. Altijd was er strijd. Sion, Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

Achtergrond spreker
Bert Fluit heeft een werkzaam leven achter de rug als  accountant-administratieconsulent. Daarnaast is Bert Fluit penningmeester van de stichting Christenen voor Israël. Vanaf 2012 is Bert werkzaam als kerkelijk werker binnen de PKN en vanaf 2013 voorganger/pastor van de Protestantse Gemeente Vrouwenpolder.

 
 

terug