do 28 maart 2013

The Passion beleven in Grote Kerk Terneuzen

Locatie: 
 Grote Kerk Noordstraat Terneuzen
Tijdstip: 
 19:30
Prijs: 
 Gratis

The Passion is op Witte Donderdag te zien in Terneuzen. Op dezelfde dag, 28 maart is de rechtstreeks EO-tv-uitzending van The Passion op een groot scherm te zien in de Grote Kerk in de Noordstraat.
Het is een initiatief van CDA-voorman Henk Siersema. "The Passion zelf wil ik niet naar Terneuzen halen, maar op deze
manier kan het ook. The Passion wordt dit jaar uitgezonden vanuit Den Haag. Het is een moderne benadering van de kruisgang, op- en uitgevoerd door tal van beroemdheden." Siersema denkt dat de moderne benadering de mensen zal aanspreken, anders dan de wekelijkse kerkdiensten die minder druk worden bezocht.
The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende Nederlanders bezingen en vertellen het eeuwenoude verhaal in een hedendaagse popversie. Dit jaar zijn dat René van Kooten, Anita Meyer, Iim Bakkum en Daniël Boissevain. Het verhaal wordt verteld door Iörgen Raymann en de presentatie is in handen van Renate Gerschtanowitz.

De uitzending is opgezet door de EO en RKK in samenwerking met de kerken in Nederland. Siersema heeft in Terneuzen de medewerking gekregen van de Protestantse gemeente Terneuzen, de Elisabethparochie en het Leger des Heils. De uitzending begint om 20.30 uur maar de Grote Kerk is al open vanaf 19.30 uur. In het voorprogramma treedt gospelgroep Or Tamim op. Siersema bekijkt met de
ondernemers op de Markt of The Passion volgend jaar in de openlucht kan worden gehouden. "We durfden dat nu, vanwege de mindere weersomstandigheden nog niet aan."

terug