Viering tijdens levelkamp 2017 over vergeving door Ruben Keijts Viering tijdens levelkamp 2017 over vergeving door Ruben Keijts
De dienst ging over vergeving. Hoe groot Gods liefde was voor ons om ons te vergeven en de oproep om anderen te vergeven.

We zongen
https://www.youtube.com/watch?v=NM6lnVSkOX0 
* 720 God maakt vrij
* 733 tienduizend redenen
* 789 lopen op het water
* 705 Toon mijn liefde
* 614 Uw genade is mij genoeg
* 629 Als er vergeving is, kan er genezing zijn
 
en de bijbelteksten waren: Psalm 103: 11-12 Hij doet onze schuld ver weg, zo ver als het westen is van het oosten. Want zijn liefde voor ons is groot, zo groot als de hele wereld.
Lucas 6: 36-37 Wees net als jullie Vader goed voor andere mensen. Veroordeel andere mensen niet, dan zal God jou ook niet veroordelen. Zeg niet dat andere mensen slecht zijn, dan zegt God dat ook niet over jou. Vergeef mensen als ze fouten maken, dan doet God dat ook.
Efeze 4: 31-32 Alle woede en alle boosheid moet bij jullie verdwijnen, net als alle andere slechtheid. Schreeuw niet langer en vloek niet meer. Wees goed en hartelijk voor elkaar. En vergeef elkaar. Want God heeft ook jullie fouten vergeven, omdat Christus voor jullie gestorven is.
1 Johannes 1:9 Als we onze zonden eerlijk aan God vertellen, zal Hij ons vergeven. Hij zal als het kwaad uit ons weghalen, zodat we helemaal rein worden. Want God is trouw en rechtvaardig.
 
Strekking preek:
1) Kan je vergeven?
2) Kan God vergeven? 
3) Vergeef anderen... bij God is het geen zand erover, maar het tegenovergestelde, Hij gooit je zonden weg. Ze zijn er niet meer. Bij 'zand erover' wil je er niet meer over praten, maar bij God moet je er juist over praten, maar dan is het ook weg. Wij mensen vergeten het niet, maar God wel!

Ruben Keijts
terug