Aanmeldpagina Kerkdienst Aanmeldpagina Kerkdienst
U kunt zich nu aanmelden voor de kerkdienst:

of klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan
 
Actie kerstkaart

Actie kerstkaart
Als ZWO-commissie organiseren we dit jaar de 'actie kerstkaart'. U kunt aan ons een naam met adres doorgeven van iemand die een kerstgroet verdient. Uiteraard mogen dat ook meerdere namen met adressen zijn. Wij sturen dan een kerstkaart naar diegene. Dat zal een kaart zijn uitgegeven door Amnesty International.
U maakt daarnaast 3 euro (per kaart) over op de ZWO-rekening: NL51 ABNA 0511 2351 35. U steunt daarmee drie doelen:
1) u maakt iemand blij met een kaart;
2) u steunt (indirect) Amnesty International;
3) u steunt de ZWO-projecten in Indonesië.
U kunt een naam en adres doorgeven tot en met zondag 13 december via juriensmeets@hotmail.com of marjanschol@gmail.com. De kaarten worden voor de vierde advent verzonden.
Doet u mee? Vriendelijke groet namens de ZWO-commissie, Jurien Smeets

NB: getoonde kerstkaart is ter illustratie, niet degene die gestuurd gaat worden.
 
 
Kindernevendienst advent en kerst 2020 Kindernevendienst advent en kerst 2020
Bij de kindernevendienst gaan we dit jaar tijdens de adventzondagen en 1e kerstdag vanaf 9.15u ongeveer twintig tot dertig minuten met de kinderen zoomen.
Je kunt rond 9.10 uur inloggen via zoom.
lees meer »
 
Uitnodiging Licht in de nacht Uitnodiging Licht in de nacht

Geef je hier op!
lees meer »
 
Extra actie Kerkbalans in corona-tijd “Omzien naar elkaar”

Extra actie Kerkbalans in corona-tijd “Omzien naar elkaar”
Nu we als kerk niet kunnen samenkomen zoals we gewend zijn wordt er, naast de wekelijkse online kerkdienst, op allerlei manieren contact gezocht met kerkleden om ze pastoraal en waar nodig ook diaconaal te steunen. Veel gemeenteleden waarderen dit en zijn dankbaar voor deze manier van ‘omzien naar elkaar’ in de anderhalve-meter-samenleving van dit moment. Deze manier van omzien naar elkaar brengt echter ook de nodige extra kosten met zich mee. Ondanks een hogere collecteopbrengst in deze moeilijke tijd, waarvoor we u zeer dankbaar zijn, hebben we als kerk echter meer inkomsten nodig dan gebruikelijk om alle positieve initiatieven tijdens de coronatijd mogelijk te houden en in verband met het verantwoord houden van kerkdiensten in corona-tijd. Komende maand november wordt er een Extra Actie Kerkbalans in corona-tijd gehouden met als thema “Omzien naar elkaar” waarbij we u als gemeentelid vragen een extra vrijwillige bijdrage te willen doen. Met uw extra gift kunnen als kerkgemeenschap in deze voor iedereen moeilijke tijd dan blijven omzien naar elkaar. U kunt uw vrijwillige bijdrage voor deze Extra Actie Kerkbalans in corona-tijd overmaken op rekeningnummer: IBAN: NL54 INGB 0685 3102 56 t.n.v. Protestantse gemeente te Terneuzen o.v.v. Extra Actie Kerkbalans ‘Omzien naar elkaar’. Uw gift in contanten kunt u in de brievenbus doen van de kerk. Vast hartelijk dank voor uw bijdrage Kerkrentmeesters van de PGT 
 
2020-11-01 Emeritaat ds Huub Smeets 2020-11-01 Emeritaat ds Huub Smeets

Zondag 1 november - voor meer foto's: zie het Fotoalbum

Inmiddels mogen we met elkaar terugkijken op een wel heel speciale en feestelijke  kerkdienst in crisistijd. Binnen de grenzen van wat nu mogelijk is, hebben we een prachtige dag beleefd, dag voor gewas en arbeid en aandacht voor mijn emeritaat. In een mooi aangeklede kerk met een schitterende liturgische schikking konden we samenkomen en genieten van heel gevarieerde zang en muziek. Er was flink gestudeerd en heel veel werk verzet.
Heel bijzonder en emotioneel om nog weer de bijbelteksten te horen die zo belangrijk zijn geweest voor Els en mij, Johannes 15 en om bezig te zijn met de nacht van Jacob aan de Jabbok.
Overweldigend en fantastisch waren de filmpjes, de flasmobs, de toespraken, de hartelijkheid en de cadeaus. Ik ben er heel blij mee. Heel hartelijk dank voor zoveel werk en organisatie, zoveel creativiteit en talent, warmte, vriendschap en saamhorigheid!

Er was één schaduwkant aan de dag: vlak voor de dienst begon viel ouderling Judi van Dixhoorn van de trap bij de benedenzalen en bleek later haar heup gebroken te hebben. Ze is op zondag nog geopereerd en is hopelijk rond de verschijning van dit kerkblad weer uit het ziekenhuis. Wilt u haar een kaartje sturen?

ds. Huub Smeets (copy Kerk in Beeld)
 
 
Kerstpakkettenactie gezamenlijke kerken

Kerstpakkettenactie gezamenlijke kerken
Ook in 2020 organiseren de gezamenlijke kerken in de Kanaalzone weer een kerstpakkettenactie. Sinds 2000 wordt deze actie gedragen en gefinancierd door een twaaltal kerken uit de Kanaalzone. Doet u ook mee?

Nog steeds is er een grote groep mensen die het financieel moeilijk hebben en een pakket goed kunnen gebruiken.

lees meer »
 
Inzage begrotingen 2021 van Kerk en Diaconie

Inzage begrotingen 2021 van Kerk en Diaconie
De begrotingen 2021 van de Kerk en de Diaconie liggen van maandag 30 november tot en met woensdag 2 december ter inzage op het Kerkelijk Bureau. In verband met Corona kunnen  de beide documenten ook per e-mail worden toegezonden. U kunt uw verzoek sturen naar het volgende e-mailadres: kerkbureau.pgt@zeelandnet.nl. Het kerkelijk bureau is op maandag- en dinsdagochtend van 09.00 – 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoon: 0115-694114.
 
Kerstwandeling 20 december

Kerstwandeling 20 december
Een unieke ervaring om het kerstevangelie te beleven, georganiseerd door een 5-tal gezamenlijke kerken in Terneuzen.

zondag 20 december van 19.00 uur tot 21.00 uur
lees meer »
 
Ambtsdrager en andere vrijwilligers gezocht.

Ambtsdrager en andere vrijwilligers gezocht.
Het is weer najaar en traditiegetrouw kijkt de kerkenraad dan naar de samenstelling van de kerkenraad. Welke ambtsdragers blijven, welke verlengen hun termijn en welke plaatsen komen er vrij? Ook dit jaar zijn er weer plaatsen die vrij komen in de kerkenraad, en er zijn ook nog plaatsen die al langere tijd open staan. Om op sterkte te blijven om al het werk dat gedaan wordt te kunnen blijven doen, zijn we op zoek naar nieuwe mensen.
lees meer »
 
Nieuwe maatregelen

Nieuwe maatregelen
Ook onze gemeente volgt de nieuwe landelijke richtlijnen: vanaf zondag 11 oktober is het maximum aantal bezoekers 30 personen. Tot de zitplek worden mondkapjes verplicht. Zoals nu ook al het geval mag de gemeente niet meezingen met de vier voorzangers. De dienst is via KerkTV live te volgen via kerkdienstgemist. Blijf thuis bij symptomen. Op deze manier hopen we mee te werken aan het niet verder verspreiden van COVID-19.

Klik op meer voor verdere details.
lees meer »
 
INLOGGEN EXTRANET INLOGGEN EXTRANET
 
Fotoalbum startweekend 2020

Fotoalbum startweekend 2020
In het fotoalbum staan nog enkele foto's van het leuke, door Corona beperkte, startweekend die we begin september samen hadden. Deze foto's zijn getoond op de beamer voor enkele kerkdiensten.
Zover bekend hebben de personen op de foto geen bezwaar voor publicatie. Indien dit niet klopt: laat het aub weten (webmasters@pgterneuzen.nl) en we verwijderen de foto asap.
 
Bankrekeningnummers Kerk en Diaconie ivm collecten tijdens sluiting kerk

Bankrekeningnummers Kerk en Diaconie ivm collecten tijdens sluiting kerk
lees meer »
 
Direct naar kerkdienstgemist: Goede Herderkerk Direct naar kerkdienstgemist: Goede Herderkerk
klik op het plaatje.
Live uitzendingen zijn zonder wachtwoord of account te bekijken. Opnames achteraf kunnen alleen bekeken worden MET een kerkdienstgemist account en na toestemming van onze kerk (ivm privacy en copyright). Heeft u moeite om zelf een account aan te maken en toestemming te vragen? Stuur dan een mailtje naar regieploeg@pgterneuzen.nl
lees meer »
 
Privacyverklaring - AVG Privacyverklaring - AVG

Lees onze (concept) privacyverklaring, ook wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.
 
Welkom bij de Protestantse gemeente te Terneuzen Welkom bij de Protestantse gemeente te Terneuzen

Een groep mensen die oefent in geloof, hoop en liefde.

 

lees meer »
 
Privacystatement PGT

Privacystatement PGT
klik hier om het bestand (pdf) te downloaden / te bekijken (v 2.0).