Aanmeldpagina Kerkdienst Aanmeldpagina Kerkdienst
U kunt zich nu aanmelden voor de kerkdienst:

of klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan
 
INLOGGEN EXTRANET INLOGGEN EXTRANET
 
Vragen aan onze gemeenteleden Vragen aan onze gemeenteleden
Als kerkenraad vinden we het belangrijk om te kijken wat de afgelopen Corona-tijd voor onze gemeente betekent.  We willen graag weten wat jullie ervaringen en ideeën zijn.

Lees de brief en reageer.
lees meer »
 
Start van seizoen 2020-21 LEERHUIS Protestantse Gemeente Terneuzen Start van seizoen 2020-21 LEERHUIS Protestantse Gemeente Terneuzen
     Het LEERHUIS is een gesprekskring met deelnemers uit verschillende kerken en gemeenten. Doel is een gedachtewisseling te onderhouden over thema’s die ons vanuit joodse en christelijke bron worden aangereikt.

Dinsdag 13 oktober 2020
Grote Kerk Terneuzen  Noordstraat 62

Dr. G.J. Kouwen vertelt over 130 jaar Joods leven in Zierikzee en omgeving. Geef je op om hier bij te zijn!

 
lees meer »
 
Ontwikkelingen KerkTV en audio-video installatie Goede Herderkerk - oproep voor nieuwe vrijwilligers Ontwikkelingen KerkTV en audio-video installatie Goede Herderkerk - oproep voor nieuwe vrijwilligers
De kerkenraad heeft besloten om te investeren in een nieuwe audio- en video installatie waarbij we overstappen op breedbeeld KerkTV in HD kwaliteit en waarbij we het geluid en licht sterk verbeterd en vanaf de regietafel geregeld kan worden. Met deze installatie zijn we ook instaat om optredens van koren en bands beter in de uitzending en de kerk te brengen. Daarnaast is er voorzien in een werkende ringleiding voor slechthorenden.
 
De HD camera's zijn eind juli geïnstalleerd en het is de bedoeling dat begin augustus ook het geluid gedaan gaat worden door Relisound.

Het is belangrijk dat er voldoende mensen zijn om de uitzending te verzorgen. We hopen dat er mensen zijn die het team willen versterken en willen bijdragen aan deze leuke en belangrijke taak.
lees meer »
 
Honderd aanwezigen bij kerkdienst! Honderd aanwezigen bij kerkdienst!
De kerkenraad is blij om te kunnen aankondigen dat we vanaf zondag 2 augustus met 100 gemeenteleden (plus de mensen die hun medewerking verlenen in de dienst), aanwezig mogen zijn tijdens de kerkdienst. 
 
lees meer »
 
Kerkbanken nieuws Kerkbanken nieuws
Kerkbanken
Eind juni zijn in opdracht van de kerkenraad de banken uit de kerkzaal verwijderd. Zo ontstond de nodige ruimte om de kerkzaal in te richten volgens de corona-voorschriften. Het vervangen van de banken door stoelen maakt ook onderdeel uit van de renovatieplannen voor het kerkgebouw.
lees meer »
 
Metamorfose van de kerkzaal... Metamorfose van de kerkzaal...
in het fotoalbum een indruk van de werkzaamheden als voorbereidingen op het opstarten van de kerkdiensten in juli!
Meer informatie en uitleg kunt u vinden in het gebruiksplan van de Goede Herderkerk.
lees meer »
 
Klokkentoren voormalige Opstandingskerk weg... Klokkentoren voormalige Opstandingskerk weg...

klik op lees meer om de video te zien.
lees meer »
 
Bericht vanuit de digitale kerkenraadsvergadering van dinsdag 19 mei Bericht vanuit de digitale kerkenraadsvergadering van dinsdag 19 mei
log in en bekijk het verslag
 
Ga je mee naar Myanmar? Ga je mee naar Myanmar?
In oktober 2020 ga ik voor derde keer mee met een groep van World Servants. Na Ghana en Malawi gaat het deze keer Myanmar (voormalig Birma) worden.
Het project gaat plaatsvinden bij mevrouw Sayama Aye Myint die 25 kinderen met een beperking opvangt in haar eigen huis en hen onderwijs geeft. Met het bouwproject kunnen we daar de faciliteiten flink verbeteren.
 
Oproep voor mensen die geïnteresseerd zijn
 
Het project kan definitief doorgaan als er minimaal 25 deelnemers meegaan. Er is dan voldoende geld om samen met nog wat andere fondsen het project te kunnen financieren. Op dit moment zijn er 16 aanmeldingen.
Vanuit onze gemeente gaan in ieder geval Bas Hamelink, Kirstie van der Heide-Güthe, Cees van Houwelingen en ondergetekende mee naar Myanmar!

Het zou natuurlijk geweldig zijn als er vanuit onze gemeente nog meer mensen mee zouden gaan!
De ervaring is grandioos en neem je mee voor het leven! Heb je/jij/jullie interesse neem dan contact met ons op.

Groeten,
Menno, Kirstie, Bas en Cees
 
Brief van de kerkenraad aan de gemeente - 26 mei 2020

Brief van de kerkenraad aan de gemeente - 26 mei 2020
Terneuzen, 26 mei 2020.
 
Beste gemeenteleden,
 
De landelijke overheid heeft besloten om de richtlijnen met betrekking tot het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus te versoepelen. Hierdoor zijn vele bijeenkomsten met meerdere personen vanaf 1 juni weer mogelijk. 
Ondanks deze versoepeling van de landelijke richtlijnen blijft de kerkenraad voorzichtig en terughoudend in het weer terug opstarten van activiteiten en bijeenkomsten.

Lees meer
lees meer »
 
Bankrekeningnummers Kerk en Diaconie ivm collecten tijdens sluiting kerk

Bankrekeningnummers Kerk en Diaconie ivm collecten tijdens sluiting kerk
lees meer »
 
Direct naar kerkdienstgemist: Goede Herderkerk Direct naar kerkdienstgemist: Goede Herderkerk
klik op het plaatje.
Live uitzendingen zijn zonder wachtwoord of account te bekijken. Opnames achteraf kunnen alleen bekeken worden MET een kerkdienstgemist account en na toestemming van onze kerk (ivm privacy en copyright). Heeft u moeite om zelf een account aan te maken en toestemming te vragen? Stuur dan een mailtje naar regieploeg@pgterneuzen.nl
lees meer »
 
Privacyverklaring - AVG Privacyverklaring - AVG

Lees onze (concept) privacyverklaring, ook wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.
 
Welkom bij de Protestantse gemeente te Terneuzen Welkom bij de Protestantse gemeente te Terneuzen

Een groep mensen die oefent in geloof, hoop en liefde.

 

lees meer »