Bloemengroet Bloemengroet

Elke bos bloemen betekent contact tussen minimaal twee mensen.

Ontmoeten. Oog hebben voor elkaar. Meeleven.

Dat vinden wij belangrijk. Inspiratie daarvoor halen we uit de bijbel. Wij geloven dat God, Jezus naar mensen omkijkt. Een voorbeeld dat we willen volgen. Daar voelen we onszelf ook lekkerder bij.

Ook met de zondagse bloemengroet geven we daar praktische invulling aan.
 
Hoe werkt het?
Je koopt een bos bloemen en zet deze zondagsmorgens in de kerk. Na de dienst bezorg je deze bloemen met de groeten van de hele gemeente bij een gemeentelid.
Er kunnen allerlei redenen zijn om iemand bloemen te geven: Een ziekte, een operatie, een tegenvaller, iets te vieren.

Zo had ik opeens een diepgaand gesprek met iemand die ik eerst alleen maar vaag van gezicht kende...


Wanneer je de bloemen bezorgt is het een verrassing hoe het verder loopt. Soms wordt de bos met een glimlach bij de deur ontvangen. Soms word je uitgenodigd voor een kop koffie. Elke ontmoeting, elke vorm is goed; een diepgaand gesprek of een vluchtige blik, het kan allemaal. Elke bos bloemen betekent contact tussen minimaal 2 mensen. Het is daarmee een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen.
 
Hoe organiseren we dat?
Wil je een keer de bloemengroet verzorgen? Geef je dan nu op. In elke kerk is een coördinator die het regelt. Zij maakt afspraken met mensen die wanneer en in welke kerk de bloemen verzorgen. Dat gebeurt een tijdje van tevoren zodat je het in je eigen planning kunt inpassen. Een paar dagen voor de betreffende zondag krijg je te horen waar je de bloemen mag bezorgen. Op de nieuwsbrief vind je de naam en adres ook terug.
Tineke Lolkema coördineert de bloemengroet.
 
Voor vragen of opmerkingen: Tineke Lolkema telefoon 0115618934
terug