Kerkbanken nieuws Kerkbanken nieuws
Kerkbanken
Eind juni zijn in opdracht van de kerkenraad de banken uit de kerkzaal verwijderd. Zo ontstond de nodige ruimte om de kerkzaal in te richten volgens de corona-voorschriften. Het vervangen van de banken door stoelen maakt ook onderdeel uit van de renovatieplannen voor het kerkgebouw.


Het hout van een deel van de banken is gebruikt voor de uitbreiding van de kringloopwinkel aan de Axelsestraat en het maken van een regietafel voor de nieuwe multimedia-installatie.
Vervolgens zijn de overgebleven kerkbanken te koop aangeboden op Marktplaats. Hierop hebben diverse gegadigden zich gemeld. Maar de meeste boden ver onder de vraagprijs. We hadden n.l. een vraagprijs per strekkende meter vastgesteld.
Uiteindelijk hebben we de banken in 2 gedeelten verkocht. Een tiental van de kleine banken zijn als volledige bank verkocht. Van de overigen is alleen het houtwerk verkocht. De bijbehorende stalenpoten gaan naar de kerk in Zuid-Afrika waar wij contacten mee onderhouden.

Het houtwerk, een mooie mahonie soort, is aangekocht door iemand uit Burgh-Haamstede. Het houtwerk zal worden gebruikt voor de restauratie van kleine historische zeilschepen.
De opbrengst van de verkoop komt ten goede van het verbouw/renovatie budget.

Chris Ollebek
 
terug