Kinderoppas (0 tot en met 3 jaar) Kinderoppas (0 tot en met 3 jaar)Om ook ouders de gelegenheid te geven om samen een kerkdienst te bezoeken is er iedere zondag oppas aanwezig om de zorg voor de kleinsten over te nemen.

lees meer »
 
Kindernevendienst voor basisschoolkinderen Kindernevendienst voor basisschoolkinderenHet bijwonen van een kerkdienst van een uur is voor veel kinderen een te lange zit. Daarom kunnen kinderen van de basisschoolleeftijd naar hun eigen nevendienst.

lees meer »
 
Creamiddag (6 - 12 jaar) Creamiddag (6 - 12 jaar)Creatief bezig zijn rond een bijbels thema. Dat is de creamiddag. Voor basisschoolkinderen uit heel Terneuzen.

lees meer »
 
JOP LEVEL12 (basisschool groep 7 en 8)

JOP LEVEL12 (basisschool groep 7 en 8)Je ouders kennen het woord catechese nog wel. Wij niet meer! Nu heet dat LEVEL12. Je begint eraan als je in groep 7 zit en je groeit telkens door naar een hoger niveau.

lees meer »
 
Kinderkerstfeest Kinderkerstfeest
De mooiste tijd van het jaar! Ook voor kinderen. Vier het echte kerstfeest mee met ons.
lees meer »
 
KERK & SCHOOL & THUIS KERK & SCHOOL & THUISSamen werken aan je geloof en dat van de kinderen die je zijn toevertrouwd. Dat is het doel waar we in de kerk, op school en ook thuis aan werken. Wij willen dat graag samen doen.

lees meer »
 
Wat is er voor jongeren? Wat is er voor jongeren?
 
Creamiddag. Ervaringen van een toevallige vrijwilliger. Creamiddag. Ervaringen van een toevallige vrijwilliger.


Het is ongeveer het leukste dat je jezelf kunt aandoen; helpen op de Creamiddag. Vind ik. Ik vertel je mijn verhaal over de workshop, de kinderen, de ontmoetingen, het genieten. 
 
lees meer »
 
Creamiddag was een knutselrijk kinderfeest Creamiddag was een knutselrijk kinderfeest


Blind vertrouwen was het thema van de Creamiddag. 140 Kinderen leefden zich uit in de voormalige Opstandingskerk. 

"Lekker: appelmoes koken, met kaneel!"

Er werd getimmerd aan kapstokken, kettingen geregen, gestempeld, geschminckt, appels geverfd en dennenappels omgetoverd tot vogelvoer. Eierkoeken werden smakelijk versierd en daarna opgegeten. En: kinderen konden hun eigen appelmoes koken. Een zeer favoriete bezigheid! Sommige kinderen konden niet meer wegkomen bij de heerlijke geuren. In het fotoalbum vind je een uitgebreide fotoimpressie.
 
Kerk in de buurt Kerk in de buurt

Drie dagen lang lekker eten (broodjes, tosties en poffertjes). Daarna een programma van Rock Solid. Alle kinderen hebben enorm genoten en heel fanatiek meegedaan. De samenwerking met Aan-Z was weer erg goed. De gastvrijheid van buurthuis De Zeemeeuw warm.

Herfstvakantie vieren met kinderen uit de buurt

De eerste dag was het thema: Goed doen. Vrijwilligerswerk mag je best iets kosten. Kijk maar naar de Barmhartige Samaritaan.

De tweede dag ging het over Onzekerheid. En hoe je je "spier van zelfvertrouwen"  laat groeien. Bijbelse voorbeelden van mensen die ook onzeker zijn geweest zijn Mozes en David. Dat je aan de farao moet gaan vertellen dat hij het volk van Israel moet vrijlaten, daar kun je best onzeker over zijn. 

De derde dag ging het over Dierenleed. Hoe gaan wij om met de dieren in de wereld? Wij zijn wel de baas over alle dieren volgens Genesis, maar hoe gaan we om met die verantwoordelijkheid?

Alle dagen gekke spelletjes zoals "een blok aan je been, een complimentenkaart, een levende Snapchat maken en "Plons". In de Kerstvakantie hopen we weer in het Buurthuis te zijn. 
Alle vrijwilligers die hebben geholpen, hartelijke dank.
lees meer »