Diaconie schenkt klussenbus

Diaconie schenkt klussenbus

Diaconie Protestantse gemeente Terneuzen schenkt Serviceteam Leger des Heils een klussenbus

De mannen van het Serviceteam van het Leger des Heils in Terneuzen zijn enorm blij met hun klussenbus. Deze Fiat Ducato met slechts 70.000 km op de teller hebben zij gekregen van de plaatselijke PKN-diaconie. Vol trots vertellen zij: "Een prachtbus. Waarschijnlijk van een klussenier of zo geweest. Achterin zijn handige schappen gebouwd voor gereedschappen en is er genoeg ruimte voor het vervoeren van goederen. En hij rijdt prima. De motor loopt als een zonnetje en we kunnen hem zelf onderhouden. Dankzij deze bus kunnen we op een prettige manier anderen helpen, net zoals we zelf geholpen zijn".


Het Serviceteam is een groep vrijwilligers, die eerst zelf dak- en thuisloos was. Dankzij hulp van het Leger des Heils hebben ze hun leven kunnen opbouwen en wonen ze nu elk in een eigen woning. Allemaal hebben ze hun vak uitgeoefend, voor het mis ging in hun leven. Daarom zijn dit ook mannen met kwaliteiten en vaardigheden. Toen hun leven eenmaal op de rit stond, vonden zij het tijd om iets terug te doen en boden zij vrijwillig hun diensten aan bij het Leger des Heils. Zo is het Serviceteam ontstaan. Met veel passie en enthousiasme verrichten zij veel werk. Van kleine reparaties tot het leeghalen en schoonmaken van verwaarloosde huizen. Maar ook het op gang brengen van een dakloze die een woning krijgt, doen ze graag. Ze zoeken goedkope of gratis meubels, leggen laminaat, hangen stoffering op en geven hier en daar een verfbeurt.

Jan Looij, manager van het Leger in Terneuzen: "Enorm, wat deze mannen doen. Zonder hun hulp zouden veel daklozen moeilijker op gang komen en was er veel niet mogelijk. Eigenlijk geven ze een voorbeeld hoe we als samenleving zouden moeten zijn: bereidheid om een helpende hand uit te steken. Ik wil de PKN-diaconie in Terneuzen hartelijk bedanken voor het financieren van deze klussenbus. Het is meer dan een waardevolle gift. Het is een vorm van waardering, die deze mannen een steun in hun rug geeft, een bevestiging dat ze goed bezig zijn, dat ze weer iets betekenen en gewaardeerd worden. Ook dat de diaconie bijspringt in schrijnende armoedesituaties is enorm helpend.
Bedankt !".

terug